Bij Vroom en Nobbe kunt u terecht voor;


Een vakkundige oogmeting:

Voor een oogmeting nemen wij graag de tijd. Als eerste doen we een objectieve meting met de auto refractometer, deze voert een automatische oogmeting uit. Je kijkt in een apparaat naar een afbeelding, vervolgens wordt er met behulp van infrarood licht deze afbeelding op je netvlies geprojecteerd. hieruit halen we een indicatie sterkte. Mocht u al een bril dragen meten we die vooraf ook altijd door, zo kunnen we goed zien of er iets is gewijzigd in u sterkte. Vervolgens kunnen we beginnen met het meten van de ogen op de letterkaart. Dit doen we op een vaste afstand en hiermee bepalen we uiteindelijk de visus

( oftewel het percentage zicht dat u heeft ). Als we dit weten gaan we verder met de rood/groen test , met deze test wordt bepaald of iemand verziend of bijziend is. De werking van de test is erop gebaseerd dat groen licht sterker gebroken wordt dan rood licht. Daarna checken we de ogen nog een keer binoculair doormiddel van de pasbril en wordt zo nodig ook de lees additie bepaald.


Glas advies:

Ondertussen hebben we de juiste sterkte bepaald en hebben we een anamnese afgenomen. hierdoor weten wij wat u verwachtingen/wensen zijn. Nu kunnen we een goed glas advies geven. Want er is een breed scala aan brillen glazen. We zullen ze zo goed mogelijk voor u op een rijtje zetten.



Enkelvoudige glazen;

Dit zijn glazen die over het gehele glas dezelfde sterkte hebben. Dit soort glazen wordt bijvoorbeeld gebruikt bij iemand die alleen een bril nodig heeft om te lezen of om ver te zien.

Bifocale glazen;

De bifocale glazen hebben een kenmerkend 'half maantje' aan de onderkant van het glas. In dit deel zit de juiste leessterkte, handig voor het lezen van de krant of het kijken op een smartphone. De bovenkant van het glas is juist meer gericht op het kijken over langere afstand.

Multifocale glazen;

Een multifocale bril laat je zowel van veraf als van dichtbij goed zien. Multifocale glazen combineren verschillende sterktes in één glas. Afhankelijk van waar in je glas je kijkt kan je hierdoor goed zien van op verschillende afstanden, hierdoor hoef je niet meer van bril te verwisselen. ( zie afbeelding van multifocale bril )

Bureau glazen;

Een computerbril (ook wel beeldschermbril) is een bril op sterkte die is geoptimaliseerd voor de afstand tussen je ogen en je beeldscherm en alles daartussen. Dit maakt het makkelijker voor je ogen om te schakelen tussen je beeldscherm, dingen van dichtbij en dingen van ver weg


Advies op gebied van montuur keuze;

Soms weet u precies wat u wil, maar vaak is een nieuwe bril uitzoeken toch een hele uitdaging. Daarom helpen wij u graag met een vakkundig advies. We hebben een breed aanbod aan monturen, maar niet elk montuur past in elk gezicht. Bij een smal gezicht dat in de lengte overal ongeveer even breed is, staat een vierkante of ronde bril het mooiste. Deze vormen zorgen ervoor dat je gezicht minder lang lijkt. Een langwerpig gezicht kan goed een iets groter montuur hebben, omdat dit vaak in balans is met de rest van het gezicht. heeft u een wat ronder gezicht, raden we een rond montuur af. Dit accentueert de rondingen in het gezicht, in dit geval kun je beter kijken naar een vierkanter model.



Contactlenzen;

Naast een bril kunt u natuurlijk ook kiezen voor contactlenzen. Maar wat zijn contactlenzen eigenlijk; Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat op het oog wordt gedragen. Het plastic lensje wordt door geautomatiseerde processen op maat en sterkte gemaakt. Het drijft op een laagje traanvocht, zonder het hoornvlies te raken. Tegenwoordig zijn er veel verschillende lenzen u kunt denken aan dag lenzen, wekelijkse lenzen en maandlenzen. Dan zit er ook nog een verschil tussen harde en zachte lenzen. Ook kunt u in contactlenzen kiezen voor multifocaal of enkelvoudig. Hierbij geven wij u ook een deskundig advies.




Benieuwd hoe een contactlens aanmeting verloopt bij ons;

  • We hebben eerst een gesprek over wat u wensen zijn en wat u verwacht van de lens.
  • Vervolgens doen we een oogmeting, meten we de bolling van het oog en kijken we met de spleetlamp naar de gezondheid van het oog.
  • Op basis van het bovenstaande adviseren we een contactlens.
  • Daar krijgt u een proefsetje lenzen van mee. ( het kan zijn dat deze besteld moeten worden )
  • Vervolgens gaan we een contactlens instructie doen zodat je zelfstandig de lenzen in en uit kan halen.
  • Je gaat de lenzen dan een aantal dagen uitproberen.
  • Tot slot kom je nog een keer langs voor een controle, hierbij kijken we hoe het is bevallen met de lenzen en hoe de lenzen op het oog zitten.
  • Als dit allemaal goed is kunnen de lenzen voor een langere periode worden besteld.

Share by: